Workshops

Een workshop Muziek op Schoot boeken voor bij jullie op het kinderdagverblijf? Dat kan!
Er is vanalles mogelijk: op locatie in de peuterspeelzaal, als workshop-kunstmarktmuzikale activiteit bij het mama café, of bijvoorbeeld om aan te sluiten bij een boekstart ochtend of ander evenement.
Denk ook eens aan een informatieve ouderavond of een training voor pedagogisch medewerkers!

Als gediplomeerd docent Muziek op Schoot zorg ik graag voor inspiratie om meer te zingen en muziek te maken met jonge kinderen! Tijdens de workshops zorg ik voor instrumentjes en spelmaterialen die aansluiten bij de ontwikkelingsfase. We gaan samen zingen, bewegen en spelen met muziek, ontzettend leuk én leerzaam!

Hieronder vind je enkele voorbeelden van mogelijke workshops. Ook andere thema’s zijn bespreekbaar; ik ga graag in overleg om de mogelijkheden te bespreken!

Muzikale reis naar opa en omaworkshop-kinderboekenweek

Een workshop die aansluit bij het thema van de kinderboekenweek 2016Aan de hand van vrolijke vertelplaten gaan we al zingend en spelend op weg… op de fiets, met de auto en de bus. Hoe kunnen we nog meer gaan? Een actieve workshop voor peuters en hun oma, opa of ouder!

Muziek op de boerderij

Dieren spreken al jong tot de verbeelding en kinderen vinden het heerlijk om dierengeluiden na te doen! In de workshop ‘muziek op de boerderij’ gaan we op reis naar de kinderboerderij. We kakelen als een kippetje, springen als een schaapje en zingen allerlei bekende én nieuwe dierenliedjes!

stijn zoekt zijn stemstijn-zoekt-zijn-stem

Aan de hand van het vrolijke kinderboek ‘Stijn zoekt zijn stem’ gaan we al spelenderwijs op zoek naar je stem. Wat is dat eigenlijk en hoe ontdek je die? Met verschillende voorwerpen, zoals een trechter, emmer of doos spelen we met stemgeluid.